4 Mayıs 2012 Cuma

2012 İlkbahar - Yaz Modasında STİL VE BİÇİMLER



Önceki günkü yazımda, 2012 ilkbahar - yaz modası tasarımlarında öne çıkan RENKLER konusunu; dün de 2012 ilkbahar - yaz modasında DESENLER konusunu ele almıştım.

2012 ilkbahar - yaz modasını ve trendlerini bugün de STİLLER VE BİÇİMLER açısından inceleyelim mi?..

Son yıllardaki "çok çeşitlilik" trendine uygun olarak, 2012 yaz modasında, renklerde ve desenlerde olduğu gibi, stillerde de
seçenek bolluğu ve çeşitlilik dikkat çekiyor. Eskiden bir-iki stil öne çıkıp, o yılın trendini belirlemekte yeterli olurken; son yıllarda görülen bu bol çeşitlilik, belki de
"moda kavramının birincil çelişkisi"ni yumuşatmak gibi bir işlevi yerine getiriyor olabilir.

Bu çelişki konusunu yarınki yazımızda ele almak üzere, şimdi 2012 yılının ilkbahar ve yaz trendlerindeki biçimlere ve stillere bakalım.

1920'li yılların etkileri, bu yılın yaz modasında kendini güçlü olarak hissettirecek. 20'lerin "Jazz" stili tasarımları, birçok tasarımcının 2012 yaz koleksiyonunda dikkat çekici bir yer tutuyor. Tamamen püsküllerden oluşan, veya uçları püsküllü, düşük belli giysiler, minicik şapkalar, 20'li yılların jazz şıklığını yansıtacak. Kıyafette dalgalı açılımlar yaratan "peplum"lar da bu yaz büyüyerek, genişleyerek geliyor.

90'ların göbeği açıkta bırakan kısa bluzları zaten tamamen ortadan kalkmadı, ama bu yıl hızlı bir geri dönüş yapıyor. Hatta iyice kısalıp sütyen gibi görünen üstler de cesur bayanları bekliyor. Cesaret demişken, mini şortlardan da söz edilmeli. Ülkemizde pek alışık olunmayan kısalıkta şortlar, tasarımcıların 2012 yaz koleksiyonunda önemli bir yer tutuyor.

Olimpiyat oyunlarının yılı olarak geçecek olan 2012'nin yaz koleksiyonları, spor kavramından da esintiler yansıtıyor. Çeşitli spor dallarının özel kıyafetlerinden aktarılma çizgiler, günlük kıyafetlerde kendine yer buluyor. Spor demişken, "rugby" oyuncularının yuvarlak koruyucular taşıyan özel kıyafetlerini andıran, yuvarlak omuzlu tasarımlardan da söz etmek gerekir. Bu arada, omuzları açıkta bırakan, omuz başları kesilmiş kıyafetlerden söz etmenin tam yeri de burası galiba.

Küçük adımlarla yürümemizi gerektiren "kalem etek" trendi de bu yazın öne çıkan trendlerinden biri. Asimetrik kesimli etekler de çok yaratıcı biçimleriyle varlığını sürdürüyor. Bu biçimlerden biri sayılması gereken "lale" kesimi de, eteklerde bu yazın önemli trendlerinden biri olacak.





































Konunun tamamlayıcısı iki yazı:

--> 2012 Yaz Modasında RENKLER

--> 2012 Yaz Modasında DESENLER



Fotoğraflar: modagrafya.com

2 yorum:

  1. Paylaşımlarınız harika beğeni ile takip ediyorum.
    Babetler
    Babet Fiyatları

    YanıtlaSil
  2. Babet modelleri ile ilgilenirken bloğunuzu keşfettim Babet çeşitleri derken Paylaşımlarınız harika buldum ve beğeni ile takip ediyorum.
    http://babetto.net/
    Babet Modelleri

    YanıtlaSil