3 Mayıs 2012 Perşembe

2012 İlkbahar -Yaz Modasında DESENLER



Dünkü yazımda, 2012 ilkbahar - yaz modası tasarımlarında öne çıkan RENKLERİ ele almıştım. 2012 ilkbahar - yaz trendlerini bugün de DESENLER yönünden inceleyelim. 2012 yaz modasında, renklerde olduğu gibi, desenlerde de çok çeşitlilik dikkat çekiyor.

Kadın giyiminde her zaman görülen çiçek desenlerinde bu yıl görülen değişiklik, çiçeklerin büyümüş olması... Kocaman papatyalar, güller ve çeşitli çiçeklerle bu yaz kadınlar çiçek açacak. Ayrıca, "artdeco" döneminin çarpıcı desenleri de bu yıl kadınların üzerinde olacak. 1920'lerin Art Deco desenleri, yeniden saltanatını sürmeye hazırlanıyor.

Afrika kabilelerinin otantik tribal sanatı da bu yaz için hazırlanan birçok koleksiyonda dikkat çekiyor. Art Deco ve Afrika tribal desenlerinin bu yaygınlığı, çeşitli geometrik desenlerin de öne çıkmasını sağlıyor. Üçgenler, dörtgenler ve değişik geometrik desenli tasarımları bolca göreceğiz. Bunun yanısıra, zigzag desenleri ve çizgili desenler de oldukça yaygın.

Hayvan figürlerinden oluşan desenler de 2012 yazının birçok koleksiyonunda dikkat çekiyor. Daha önceki yıllarda görülen leopar, kaplan postu desenleri değil, bu kez hayvan resimleri ile şıklaşacağız. Ayrıca danteller de bu yaz üzerimizde taşıyacağımız güzellikler arasında. Özellikle gupüre kayan iri danteller, 2012 yaz koleksiyonlarının çoğunda yer alıyor.

Bütün bunların yanında, her zaman geçerli olan ışıltılar ve parıltılar, bu yıl da moda olacak. Tabii, saydığım bütün desen çeşitlerinin karışık olarak kullanılmasından oluşan desenler de en çok görülen tasarım tercihleri arasında yer alacak. Çiçekler, yapraklar, kareler, çizgiler, parıltılar, karışık olarak aynı tasarımda yer aldığında ortaya çıkan sonsuz desen olanakları da, bu yazı süsleyecek.
























Konunun tamamlayıcısı iki yazı:

--> 2012 Yaz Modasında RENKLER

--> 2012 Yaz Modasında STİLLER


Fotoğraflar: modagrafya.com

2 yorum:

  1. Paylaşımlarınız harika beğeni ile takip ediyorum.
    Babet Modelleri
    Babet Çeşitleri

    YanıtlaSil
  2. Babet modelleri ile ilgilenirken bloğunuzu keşfettim Babet çeşitleri derken Paylaşımlarınız harika buldum ve beğeni ile takip ediyorum.
    http://babetto.net/
    Babet Modelleri

    YanıtlaSil