20 Nisan 2012 Cuma

Bugünlerde Sokağa Çıkarken...

Havalar iyice aklını, dengesini yitirdi. :)
Aynı gün içinde, baharın ve kışın en uç noktadaki özellikleri, birkaç dakika arayla yaşanabiliyor. Bir an, pırıl pırıl güneş var, kuşlar cıvıldaşıyor, dallarda çiçekler gülümsüyor, derken bir anda herşey değişiyor. Gökyüzü kararıyor, şiddetli bir fırtına herşeyi savuruyor, hava soğuyor, bardaktan boşanırcasına bir yağmur başlıyor. Yarım saat sonra, yine güneş, kuşlar, çiçekler... Sonra yine soğuk, fırtına, yağmur...

Sabah evden çıkarken, üzerimize ne giyeceğimize karar vermek, zor değil, artık tamamen olanaksız oldu. Ne giyerseniz giyin, o giyimin tersi bir mevsimi, aynı gün içinde birkaç kez yaşayacağınız kesin. Palto giyseniz, günün yarısında onu elinizde taşıyacaksınız; baharlık giysilerle çıkmışsanız, yoğun kış özelliklerinin ortasında, günün bir bölümünü üşüyerek, ıslanarak, rüzgârda savrularak geçireceksiniz. Tabii saç-baş darmadağın olacak.

Sevdiğim Facebook sayfalarından "Vay Bee"nin gönderdiği bir söz, bu konudaki bütün duygularıma tercüman olduğu için, çok beğendim; burada sizinle paylaşmak için kaydettim:


...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder